Vakuudeton kulutusluotto

Kulutusluotolla, kuluttajaluotolla ja käyttöluotolla tarkoitetaan tyypillisesti noin 1000 – 10 000 euron suuruista lainaa, joka otetaan kulutustarkoitukseen. Laajimmillaan kuluttajaluottoihin lasketaan myös asuntolainat, opintolainat, pikavipit ja luottokortit.

Muutamien tuhansien eurojen kokoisia kulutusluottoja tarjoavat monet tahot, esimerkiksi pankit, muut rahoitusalan yritykset sekä postimyyntiyritykset. Perinteisistä pankeista voi olla kuitenkin hankala saada pienehköä luottoa, ja lisäksi pankit vaativat usein vakuuksia. Onneksi moni lainapalvelu tarjoaa kulutusluottoa myös ilman vakuuksia tai takaajia. Sivuiltamme löydät kattavan valikoiman vakuudettomia luottoja tarjoavia lainayhtiöitä.

Osa kulutusluottopalveluista hyväksyy vakuudet ja takaajat, mikäli asiakkaalla on sellaisia tarjota. Vakuuksia saatetaan vaatia esimerkiksi kaikkein suurimpiin luottosummiin, mutta kulutusluottoa saa kuitenkin helposti myös ilman vakuutta.

Yksi vaihtoehto on ottaa laina yhteisvastuullisesti avio- tai avopuolison kanssa. Yhteisvastuullinen laina voikin olla hyvä ratkaisu, mikäli laina tarvitaan jotain kodin yhteistä hankintaa varten. Etuna on lisäksi, että kaksi hakijaa voi saada luottoa helpommin ja edullisemmilla ehdoilla kuin yksi. Jos tilanne tai lainan käyttötarkoitus siis sopii yhteisvastuulliseen lainaan, vaihtoehtoa kannattaa harkita.

Tyypillinen kulutusluotto sijoittuu määrältään pikalainan ja ison pankkilainan välimaastoon. Kulutusluottojen kokohaitari vaihtelee kuitenkin kovasti lainantarjoajasta riippuen. Osa palveluista tarjoaa kulutusluottona myös pieniä summia, esimerkiksi sataa tai muutamaa sataa euroa. Suurimmat kulutusluotot voivat olla useita kymmeniä tuhansia euroja.

Monet ihmiset tarvitsevat kulutusluottoa voidakseen tehdä jonkin suuremman kodin hankinnan. Tyypillisiä käyttökohteita ovat muun muassa autot, remontit ja veneet. Esimerkiksi autoa varten säästäminen voisi viedä vuosikausia, eikä rauhassa säästäminen ole mahdollista, jos autoa tarvitaan joka päivä. Siksi kulutusluotto on kätevä tapa jakaa suuren menoerän talousvaikutuksia pidemmälle aikavälille. Harva ajattelee, että asunnon ostoa varten on oltava valmiiksi säästettynä koko kauppasumma – miksipä luotolla ei siis voisi hoitaa myös pienempiä, mutta silti hyvin tarpeellisia hankintoja?

Myös laina-ajaltaan kulutusluotot ovat pikaluottojen ja asuntolainojen välimaastossa. Tyypillinen kulutusluoton takaisinmaksuaika on yhdestä viiteen vuotta, mutta suurimpia kulutusluottoja tarjotaan myös pidemmillä, jopa kymmenen vuoden maksuajoilla. Myös pienten kulutusluottojen maksuaika on yleensä vähintään yksi vuosi. Maksuajan suhteen kulutusluotot eroavatkin merkittävästi pikavipeistä, joiden maksuaika on korkeintaan puoli vuotta, tyypillisimmin kuitenkin 1 – 3 kuukautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *