Luottoa heti tilille

Kulutusluotto ei yleensä ole aivan yhtä nopea lainamuoto kuin pikavippi. Siinä missä pikavipin voi saada tilille minuuteissa, kulutusluoton saanti voi viedä useita päiviä tai yli viikon. Useista kulutusluottoja tarjoavista yhtiöistä voi kuitenkin saada välittömästi tai saman päivän aikana vähintään tiedon siitä, onko luottoa myönnetty vai ei. Myös se helpottaa talouden suunnittelua ja luottojen vertailua.

Tutustu Luottoheti.fi palveluun

Kulutusluoton hakuprosessia hidastaa hieman se, että luottoyhtiöt vaativat yleensä tulotodistukseksi palkkakuitin tai eläkepäätöksen. Saatat joutua ilmoittamaan tiedot myös aikaisemmista lainoistasi ja toimittamaan veroilmoituksen erittelyosan. Nämä dokumentit voi yleensä toimittaa sähköisessä muodossa sähköpostilla tai lainahakemuksen lähettämisen yhteydessä. Joihinkin lainapalveluihin saatat joutua toimittamaan dokumenttien kopiot postitse. Voit itse nopeuttaa lainanhakuprosessia skannaamalla valmiiksi tarvittavat asiakirjat, mikäli käyttämäsi luottoyhtiö niitä vaatii.

Koska kulutusluotto on suurempi ja pitkäaikaisempi laina kuin pikavippi, sen saannin ehdot ovat hieman pikavippiä tiukemmat. Yleensä luottoyhtiöt edellyttävät asiakkailtaan säännöllisiä työ- tai eläketuloja, joten työttömänä tai opiskelijana kulutusluottoa voi olla hankala saada. Pienituloisuus ei kuitenkaan estä kulutusluoton saamista, sillä luottoasiakkailta edellytettävät tulot ovat melko alhaisia, noin 1000 – 1200 euroa kuukaudessa.

Tulokriteereiden tarkoituksena on varmistaa, että asiakas kykenee maksamaan lainansa takaisin vaikeuksitta. Siten ehkäistään myös ylivelkaantumista. Myös asiakkaan itsensä kannattaa harkita tarkkaan luottoa ja sen tuottamia taloudellisia rasituksia. Liian tiukalle talouttaan ei kannata vetää, sillä silloin pienikin ylimääräinen menoerä voi aiheuttaa suuria vaikeuksia.

Myös kulutusluoton kustannukset määräytyvät hieman eri tavoin kuin pikavipin kustannukset. Useat kulutusluottoja tarjoavat rahoituslaitokset lisäävät peruskoron päälle asiakaskohtaisen marginaalin, joten kulutusluoton hinta vaihtelee asiakaskohtaisesti. Marginaalin suuruus arvioidaan sen mukaan, kuinka todennäköisesti asiakas pystyy maksamaan lainansa takaisin ongelmitta. Mikäli luoton kustannukset vaihtelevat asiakaskohtaisesti, saat lainahakemuksen lähettämisen jälkeen luottoyhtiöltä lainatarjouksen, jonka voit hyväksyä tai hylätä.

Korkojen lisäksi kulutusluotoista peritään usein avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu tai käsittelykulu. Korot ja kulut jaetaan kuukausittaisiin, yhtä suuriin lyhennyseriin.

Kulutusluottojen vertailu kannattaa, sillä luottojen ehdot ja kulut vaihtelevat eri yhtiöiden välillä. Vertaile kulutusluottoja sivustomme avulla, jotta löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman luottovaihtoehdon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *