Joustolaina

Joustolaina tarjoaa talouteen joustoa 1000 – 4000 euron kulutusluottojen avulla. Joustolainan avulla voit siis helposti rahoittaa esimerkiksi pienen remontin tai keskisuuret hankinnat ilman vakuuksia tai takaajia.

Joustolainaa voit saada, jos olet vähintään 25-vuotias, vuositulosi ovat minimissään 15 000 euroa (1250 euroa kuukaudessa) eikä luottotiedoissasi ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainaajalta edellytetään vakituisia palkka- tai eläketuloja, joten opiskelijoille tai työttömille lainaa ei voida myöntää. Hakijalla on oltava vakituinen osoite Suomessa.

Maksuaikaa saat 2 – 5 vuotta. Joustolainan erikoisuutena on, että ensimmäisenä vuonna lainaa ei tarvitse lyhentää lainkaan. Ensimmäisen vuoden aikana on kuitenkin maksettava kuukausittain korkoja ja laskutuslisää. Esimerkiksi 3000 euron lainasta maksetaan ensimmäisen 12 kuukauden ajan 61 euroa kuukaudessa. Jos ensimmäisen vuoden jälkeen maksat kulutusluottosi takaisin kahdessa vuodessa, maksat kuukausittain 162 euroa. Laina-aika on siis yhteensä kolme vuotta, ja maksat takaisin korot ja kulut mukaan lukien 4620 euroa. Lainan vuosittainen korko on tällöin 29,1%.

Lainasta peritään 60 euron avausmaksu ja viiden euron kuukausittainen laskutuslisä. Avausmaksu vähennetään lainan pääomasta, joten ottaessasi lainaa esimerkiksi 3000 euroa sinulle maksetaan 2940 euroa. Laskutuslisä sisältyy kuukausieriin.

Voit täyttää lainahakemuksen Joustolainan verkkosivuilla. Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset tiedon vuositulojesi bruttomäärästä. Alustavan lainapäätöksen saat heti lähetettyäsi verkkohakemuksen. Sen jälkeen lainaprosessi etenee siten, että voit tulostaa hakemuksen, allekirjoittaa sen ja lähettää hakemuksen Joustolainalle yhdessä viimeisimmän palkkalaskelman tai eläkepäätöksen sekä kuvallisen henkilötodistuksen kopion kanssa. Hakemuksen postimaksun maksaa Joustolaina. Jos et voi itse tulostaa hakemusta, Joustolaina voi lähettää sen sinulle postitse allekirjoitusta varten.

Joustolaina tarkistaa vielä saapuneet hakemukset. Jos lainapäätös on myönteinen, saat rahat tilillesi Nordea-pankin kautta noin 10 arkipäivän päästä. Jos hakemusta ei voida hyväksyä, Joustolaina ilmoittaa asiasta sähköpostilla.

Voit maksaa luoton takaisin myös maksusuunnitelmaa nopeammin, eikä tästä koidu lisäkustannuksia. Jos haluat maksaa lainan nopeammin, sovi asiasta Joustolainan kanssa. Uusia lyhennysvapaita kuukausia ei voi lyhennysvapaan vuoden lisäksi saada. Uutta Joustolainan luottoa voit saada, kun olet maksanut edellisen lainan kokonaisuudessaan takaisin.

Joustolaina kuuluu ruotsalaiseen Collector Credit AB:hen, joka toimii Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Norjassa ja Saksassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *