Etua

Etua.fi on luottoja välittävä palvelu, josta saat monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Lähetät vain hakemuksen, ja lainantarjoajat ottavat sinuun yhteyttä. Palvelun käyttö on asiakkaille maksutonta.

Etuan käyttäminen on helppoa, sillä voit täyttää lainahakemuksen Etuan verkkosivuilla. Voit hakea 3000 euron kulutusluottoa tai mitä tahansa 500 – 35 000 euron lainasummaa. Maksuajaksi voit valita 1 – 5 vuotta. Varaudu lisäksi kertomaan tietoja työsuhteestasi, tuloistasi ja muista veloistasi. Lopuksi hakijan henkilöllisyys tunnistetaan verkkopankkitunnusten avulla.

Hakijan on oltava yli 20-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva luottokelpoinen henkilö. Voit lisätä lainahakemukseen myös rinnakkaishakijan, esimerkiksi aviopuolison, jota koskevat samat ehdot. Lainan hakeminen yhteisvastuullisesti voi mahdollistaa suuremmat lainasummat ja edullisemmat lainaehdot. Hakijalta tai hakijoilta edellytetään säännöllisiä tuloja, jotta hän kykenee selviytymään lainansa hoitamisesta.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat lainatarjouksia Etuan yhteistyökumppaneilta. Voit itse vertailla tarjouksia ja valita niistä itsellesi sopivimman. Hakemuksen lähettäminen ei velvoita mihinkään, joten mitään tarjousta ei ole pakko hyväksyä. Etua toimii ainoastaan hakemusten välittäjänä, joten myöhemmin olet yhteydessä suoraan luotontarjoajiin. Mikäli hakemuksesi ei täytä luotontarjoajien asettamia kriteereitä, voi kuitenkin olla, että et saa yhtään lainatarjousta.

Etuan avulla voit myös yhdistää vanhat, pienemmät lainasi yhdeksi isoksi luotoksi. Otat siis yhden suuremman lainan, jolla maksat vanhat velat pois. Luottojen yhdistäminen on yleensä järkevää, sillä isomman lainan voi saada edullisemmilla ehdoilla kuin pienen, ja talouden suunnittelu on helpompaa, kun lyhennettäviä lainoja on vain yksi.

Etualla on oma hakemuslomakkeensa yhdistelylainan hakua varten. Lomakkeeseen voit syöttää tiedot vanhoista luotoistasi ja laskea samalla, paljonko voit pienentää kuukausimenojasi ottamalla isomman lainan. Laskelma on kuitenkin vain suuntaa-antava, sillä luoton ehdot ovat hakijakohtaisia.

Useissa tapauksissa lainantarjoajat haluavat kopion henkilö- ja palkkatodistuksesta ja mahdollisesti kopion esitäytetyn veroilmoituksen verotuspäätös- ja erittelyosasta. Lainahakemuksesi käsittely nopeutuu, jos keräät dokumentit saataville jo valmiiksi.

Etua Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä yritys. Yhtiö on pankki- ja rahoitusalasta riippumaton toimija, joka ei itse myönnä lainoja, ainoastaan välittää tarjouksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *